Jdi na obsah Jdi na menu

Divočák s pikantní omáčkou švestkami a ořechy

4. 5. 2016

1 kg  zvěřiny
10 dkg slaniny
1 cibule
20 dkg  kořenové zeleniny
4 kuličky pepře
2 hřebíčky
10 kuliček jalovce
1/2 lžičky papriky
5 dkg sušených švestek
5 dkg sekaných ořechů  míchaných
mandlové plátky
chlebová kůrka na zahuštění
sůl 
sádlo
citronová šťáva

Zvěřinu  osolíme a opečeme na slanině a pokrájené cibuli přidáme pokrájenou  kořenovou zeleninu kterou orestujeme.
Maso zaprášíme paprikou ,přidáme koření  zakápneme citronem a pečeme v troubě přiklopené druhým pekáčkem  za občasného podlití vodou do měkka. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme , do šťávy dáme nakrájíme  sušené švestky posekané ořechy nastrouhanou  chlebovou kůrku,
dosolíme a ochutíme ještě citronovou šťávou a provaříme přidáme prohřát maso a podáváme s bramborovým knedlíkem

 

 

divp.jpgdivp1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář