Jdi na obsah Jdi na menu

Guláš z divočáka v tlakovém hrnci

4. 5. 2016

1 kg masa ze zvěřiny
tuk
5 dkg slaniny
3 jalovčinky
2 velké cibule
2 lžičky papriky
pepř
sůl 
mletý kmín
3 lžíce polohrubé mouky

Maso nakrájíme na větší kostky do papináku dáme tuk a  na  malé kostičky nakrájenou slaninu osmažíme 
přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme ,přidáme papriku pepř  mletý kmín a do hrnce dáme maso a opatrně osmahneme aby se nám nepřipálila paprika
potom přilijeme vývar a nebo vodu a opékáme do vysmahnutí. Přidáme asi 1/2 litru vody jalovčinky a hrnec zavřeme a dusíme do měkka asi 30 minut
po otevření přidáme asi 3 lžíce polohrubé mouky a ještě chvilku mícháme na mírném ohni . Guláš ještě naředíme horkou vodou a ještě chvilku  provaříme 
dochutíme  podle chuti a podáváme  s knedlíkem a nebo špecle  nebo noky

recept na špecle

1/2 kg polohrubé mouky
2 vejce
300 ml vody
sůl 


těsto zamícháme a děláme přes cedník na haušky 
do vroucí vody  až vyplavou tak necháme přejít var
a scedíme a trochu promastíme aby se neslepily

 

 

gul.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář