Jdi na obsah Jdi na menu

Kapustovo-masová bábovka

5. 5. 2016

Suroviny

3/4 kg ochuceného mletého masa
10 dkg na plátky nakrájené slaniny
10 dkg uvařené rýže nebo rýžových nudlí
1 menší klobása
7 vajec uvařených na tvrdo
1 menší hlávka kapusty
porek na ozdobu


Postup

Mleté maso si večer ochutíme dle svých chutí,jak kdo máme rádi.
Dáme do krabičky a do lednice přes noc uležet.
Ráno si obereme listy kapusty a dáme je vařit do osolené vody do změknutí.
Uvařené listy vyndáme z vody a necháme vychladnout.
Připravíme si bábovkovou formu,kterou si vymažeme olejem a vyskládáme vychladlými listy.
Doma jsem měla klobásu,tak jsem jí nakrájela na kolečka a dala na dno.
Na to přišlo trochu mletého masa,uvařená vejce na tvrdo,zase trochu mletého masa,
uvařená rýže nebo rýžové nudle,syrový porek nakrájený na nudličky,plátky anglické slaniny a mleté maso.
Převislé listy překlopíme přes mleté maso a přimáčkneme.
Aby se nám zvolna pekla bábovka,tak jí přikryjeme alobalem.
Bábovku pečeme asi hodinu při teplotě 200 stupnu.
Pokud Vám zbudou suroviny jako mě,tak můžete udělat i závitky a každý závitek zvlást zabalit do alobalu,naskládat do suchého pekáčku a upect.

 

Náhledy fotografií ze složky Kapustovo-masová bábovka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář