Jdi na obsah Jdi na menu

Pečená vinná klobása se zelím

17. 1. 2017

Suroviny

600 gr vinné klobásy

3 menší cibule nakrájené na kolečka

3 lžíce sádla

1 lžíce třtinového cukru

300 gr kysaného zelí

1 lžička červeného vinného octa

4 stroužky česneku nakrájeného na plátky

sůl a kmín

150 - 200 ml světlého piva

 

Postup

Klobásu si rozdělíme na 4 kousky a každý díl klobásy stočíme do šneka a ten potom svážeme provázkem,aby se nám neroztočil. Připravíme si pekáček na kterým osmahneme cibuli se dvěma lžícemi sádla do zlatova,poté podlijeme,přidáme cukr a necháme krapet zkaramelizovat. Hotovou cibuli přendáme na chvilku do prázdné misky. Do pekáčku rozložíme okapané kysané zelí,opečenou cibuli( pár koleček cibule si necháme na ozdobu na talíř),lžíci sádla,vinný ocet,česnek,sůl a kmín a vše v pekáčku promícháme. Navrch položíme smotané klobásy,podlijeme 100 ml piva. Pečeme na 190°C  30 - 40 minut do zlatova. Podle potřeby podléváme, případně klobásu obrátíme, aby byla opečená z obou stran.

 

 

16107822_1405033409531542_467920677_o.jpg16106439_1405033899531493_1097534930_o.jpg16145360_1405034229531460_969428055_o.jpg 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář