Jdi na obsah Jdi na menu

Rýžový nákyp

4. 5. 2016

30dkg rýže
1l mléka
10 dkg moučkový cukr
10dkg hery
4 vejce
sůl
máslo na vymazání pekáčku

Návod k přípravě
Vypereme rýži dáme asi 1dcl vody a začneme
vařit rýži v mikrovlnce si ohřejeme mléko a
horké ho přiléváme do rýže a vaříme do zhoustnutí
trochu osolíme a necháme pod pokličkou dojít
potom necháme vychladnout
vejce máslo a cukr ušleháme zamícháme do toho vychladlou rýži
a sníh z bílků vymažeme pekáček máslem a vysypeme
moukou dáme vrstvu směsi na to narovnáme kompot švestky a
nebo meruňky nalijeme zbytek směsi a dáme péct asi
na 3/4 hodiny na 160°C zkoušíme špejlí jestli je to dost
zapečené povrch je hezky do růžova

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář