Jdi na obsah Jdi na menu

Zapečený květák trochu jinak

4. 5. 2016

 Menší hlavička květáku
 20 dkg tvrdý sýr( půlku nastrouháme na zálivku)
 10 dkg slaniny v celku
 10 dkg točený salám polský
 5 dkg salám herkules
 1 menší mrkev (proužky)
 1 menší cibule (čtvrtky)

 Zálivka- 500 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany
             10 dkg tvrdého sýra( nastrouhat na jemno)
              na jemno nakrájená petrželka-podle chuti)
              osolit,opepřit
               5dkg hladké mouky
              1 vejce


 Koupíme si menší květák,lépe se dělá.
 Do hrnce nalijeme studenou vodu,osolíme a vaříme.
 Do vroucí vody položíme očištěnou a opláchnutou hlavičku květáku a vaříme asi 10 minut.
 Co se nám vaří květák,tak si připravíme suroviny,které nastrkáme do květáku.
 Můžeme dát co máme doma,já jsem nakrájela na špalíčky domácí slaninu, tvrdý sýr,měla jsem zbytek polského točeňáku, pár koleček salámu herkules, houby, cibuli a proužky mrkve. 
 Vymažeme si pekáček a položíme hlavičku květáku do které zapichujeme suroviny.
 Do misky nalijeme, jogurt nebo zakysanou smetanu,osolíme,opepříme
 nakrájíme na jemno petrželku,nastrouháme tvrdý sýr,rozklepneme jedno vejce a dáme trochu mouky.
 Vše smícháme a vylijeme na ozdobený květák.
 Pečeme při 180C asi půl hodiny.

 

 

zapkv.jpgzapkv1.jpgzapkv2.jpgzapkv3.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář