Jdi na obsah Jdi na menu

Žemlovka - nadýchaná zemlbába

26. 8. 2017

10-12 starších rohlíků

4 jablka

5 vajec

10 dkg cukru

15 dkg  másla

mléko

 rozinky

 

 

1 měkký tvaroh 

1 vejce

 cukr podle chuti

 

Pekáček vymažeme máslem

rohlíky  nakrájíme na plátky

jablka nastrouháme na hrubo

vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky

žloutky utřeme s cukrem a máslem

z bílků vyšleháme sníh

rohlíky navlhčíme  mlékem a přidáme vyšlehané žloutky a zamícháme a přidáme sníh a  smícháme

tvaroh rozmícháme s 1 vejcem a cukrem   naředíme trochou mléka aby se to nechalo  nalít

na vymazaný pekáček  dáme vrstvu směsi  z rohlíků a na to  dáme nastrouhaná jablka  posypeme je skořicí s cukrem na to nalijeme tvaroh nasypeme rozinky a dáme další vrstvu směsi z rohlíků a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C do růžova

zemlbába  je krásně nadýchaná

když nejsou čerstvá jablka dávám zavařená  ve vlastní štávě 

 

 

p8265973.jpgp8265974.jpgp8265975.jpgp8265976.jpgp8265978.jpgp8265979.jpgp8265980.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář