Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládová roláda

5. 5. 2016

• 3 vejce
• 9 dkg cukru moučky
• 5 dkg hladké mouky
• 1/2lžičky prášku do pečiva
• 2 lžíce kakaa
• špetka soli
• na krém:100ml smetany na šlehání
• 25 dkg tvarohu
• 3 lžžíce cukru
• 1 balíček želatinového ztužovače od OETKERA

Návod k přípravě

Postup: Vejce, cukr a sůl vyšleháte do pěny, přidáte mouku, prášek do pečiva a kakao. Těsto rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem a pečete v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia. Vychladlé těsto překlopíte na jiný pečicí papír posypaný moučkovým cukrem. Ten původní pečicí papír sejmete. Smícháte vyšlehanou smetanu, tvaroh, cukr a želatinu a směsí potřete upečené těsto. Roládu opatrně zarolujete, zabalíte do alobalu a dáte ztuhnout do chladničky. Před podáváním ji pocukrujete.

 

 

cokoladova-rolada.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář