Jdi na obsah Jdi na menu

Harlekýn - dort

18. 1. 2017

Suroviny

6 vajec

2 lžíce horké vody

6 lžic moučkového cukru

2 lžíce oleje

2 lžíce kakaa

2 lžičky prášku do pečiva

6 vrchovatých lžic polohrubé mouky

 

Postup

Dáme si šlehat 6 žloutků, moučkový cukr a horkou vodu. Než se nám to ušlehá,dáme si do misky bílky a vyšleháme v tuhý sníh. Do misky si připravíme polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao a smícháme. Do žloutkové směsi přilijeme olej,zamícháme a na střídačku přisypáváme mouku s ušlehaným sněhem. Hotové zamíchané těsto vylijeme do vymazané a vysypané hrubou moukou dortový formy. Korpus pečeme na 180°C asi 25 -30 minut, záleží na typu trouby. Hotový korpus necháme vychladit. 

 

Krém

3 dkg másla

3 dkg hladké mouky

400 ml mléka

10 dkg másla

1 lžíce kakaa

moučkový cukr podle chuti

pařížskou šlehačku - 1 smetana na šlehání a 100 gr čokolády na vaření

1 smetana na šlehání a 1 ztužovač do šlehačky 

 

Postup

Den předem si připravíme pařížskou šlehačku. Do kastrůlku nalijeme smetanu na vaření a nalámeme čokoládu na vaření a mícháme dokud se nám čokoláda nerozpustí. Necháme vychladit a občas zamícháme, aby se nám neudělal škraloup,poté přelijeme do krabičky a dáme vychladit do lednice. Druhý den si uděláme světlou jíšku z másla a hladké mouky,zalijeme mlékem a mícháme aby se nám udělala hustá kaše,kterou potom necháme vychladnout, ale občas kaši promícháme,aby se nám neudělal škraloup.Vyšleháme si změklé máslo a po částech přidáváme vychladlou kaši,kakao a podle chuti moučkový cukr. Dort rozřízneme,namažeme krémem a přiklopíme, zbytek krému použijeme na potření celého dortu. Šlehačku a ztužovač vyšleháme podle návodu na sáčku. Pařížskou šlehačku, kterou jsme si den předem připravily ušleháme. Šlehačky si dáme do sáčků a ozdobíme dort dle fantazie a necháme v lednici vychladit.

 

 

img_20170116_205853.jpgimg_20170117_085629.jpgimg_20160906_195556.jpgimg_20160924_200212.jpgimg_20161005_080531.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář