Jdi na obsah Jdi na menu

Metrová roláda

5. 5. 2016

• 6vajec
• 18dkgcukru krupice
• 21dkg polohrubé mouky
• 1 prášek do pečiva
• trochu kakaa
• na krém:400ml mléka
• 1 vanilkový pudink
• 25dkg másla
• 10 dkg cukkr moučka

Návod k přípravě

Postup: Ušleháte vajíčka s cukrem do pěny a přidáte mouku s práškem do pečiva. Zamícháte a těsto rozdělíte na 2 poloviny. Jednu obarvíte kakaem. Těsta nalijete do dvou vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů. Pečete ve vyhřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 20 minut. Necháte vychladnout a připravíte si krém. Uvaříte pudink v uvedeném množství mléka. Až vychladne, rozmícháte s ním máslo a cukr. Opět rozdělíte krém na dvě poloviny, jednu z nich obarvíte kakaem. Vychladlé hřbety nakrájíte klasicky na plátky podle vroubků. A následuje lepení: světlý piškot mažete tmavým krémem a naopak. Jednotlivé plátky k sobě postupně lepíte, až nám vznikne dlouhá (metrová) roláda. Nakonec ji ještě můžete polít čokoládou. Roládu pokrájejte našikmo, aby vynikly jednotlivé vrstvy.

 

 

metrovy-dort.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář