Jdi na obsah Jdi na menu

Mrkvový dort

4. 3. 2018

Suroviny

4 vejce

300 g třtinového cukru ( může být i bílý cukr)

150 ml teplé vody

3 lžíce oleje

500 g hladké mouky

100 g polohrubé mouky

100 g nastrouhané ořechů

250 g na jemno nastrouhané mrkve

1 prášek do pečiva

špetku soli a skořice

 

Postup

Vejce,cukr,teplou vodu a olej šleháme do pěny, přisypeme nastrouhanou na jemno mrkev a smíchané sypké směsi. Hotové těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při teplotě 180°C asi 45 minut ( záleží na troubě).

 

Krém

2 vaničky tvarohu se smetanou ( vanička 400g)

želatinový ztužovač  za studena ( 1 sáček)

moučkový cukr dle chuti

1 šlehačka na šlehání ( 1 ztužovač šlehačky)

na ozdobu nastrouhané ořechy a čokoláda

 

Po vychladnutí korpus dvakrát prořízneme a namažeme částí krému,přiklopíme a zbytkem krému pomažeme celý dort. Nastrouhané ořechy obsypeme okolo dortu a necháme na hodinu vychladit v lednici. Ušleháme šlehačku, do níž se nasype dle návodu ztužovač šlehačky. Sáček s trubičkou naplněný šlehačkou nazdobíme dle své fantazie a necháme nejlépe přes noc vychladit. 

 

Náhledy fotografií ze složky Mrkvový dort

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář