Jdi na obsah Jdi na menu

Pruhovaná roláda

5. 5. 2016

• 5 vajec
• 12dkg moučkový cukr
• 8 dkg hladké mouky
• 1 prášek do pečiva
• 2 lžíce kakaa
• 1 jahodový kompot
• 1 šlehačka na šlehání
• 1 želatinový ztužovač od OETKERA
• čerstvé jahody

Návod k přípravě

Vejce a cukr našleháme do pěny přidáme mouku a prášek zamícháme rozdělíme na polovic jednu polovinu obarvíme kakaem dáme do pytlíku a stříkáme na pečící papír napříč plechu při teplotě 180°c upečeme náplň:ušleháme šlehačku podle návodu připravíme ztužovač na to použijeme
místo vody šťávu z kompotu pomalu zašleháme do šlehačky a přidáme i jahody a došleháme namažeme na roládu a nakrájíme čerstvé jahody a zarolujeme můžeme použít jakýkoliv kompot

 

 

prr.jpgprr1.jpgprr2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář