Jdi na obsah Jdi na menu

Drobenkový koláč s pudinkem a ovocem

19. 7. 2016

Žmolenkové těsto

3 1/2 hrnku polohrubé mouky ( hrnek 250 ml)

1 hrnek cukru

1 vejce

1 prášek do pečiva a vanilkový cukr

1 hera nebo máslo

 

Pudink

1l mléka

3 vanilkový pudinky

cukr dle chuti

 

ovoce dle sezony

 

Postup 

Do mísy nasypeme sypké suroviny a promícháme, přidáme vejce, tuk a znovu promícháme. Připravíme si plech s vysokým okrajem,dáme pečící papír a nasypeme 3/4 žmolenkové směsy a rukou trochu uplácneme. V kastrolu uvaříme pudink,osladíme podle chuti a ještě horký nalijeme na žmolenkovou směs a hned poklademe libovolným ovoce a posypeme zbytkem žmolenky. Pečeme při teplotě  180°C  asi 45 minut.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Drobenkový koláč s pudinkem a ovocem

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář