Jdi na obsah Jdi na menu

Drobenkový koláč s rebarborou

Suroviny

300 ml mléka

1 vanilkový pudink

cukr podle chuti

1 zakysaná smetana

Nejdříve si uvaříme pudink, osladíme podle chuti a vychladíme. Po vychladnutí pudinku zašleháme zakysanou smetanu a dáme na chvilku do lednice.

Oloupeme si rebarboru, asi 1/2 kg, nakrájíme na kousky a přisypeme 3 lžíce cukru a necháme uležet.

 

Těsto

30 dkg hladké mouky

1 hera

 20 dkg cukru

mandlové lupínky na posypání

 

V míse smícháme hladkou mouku,cukr a heru. Těsto by mělo být jak na žmolenku, vysypeme do pekáčku kde je pečící papír a vytvarujeme podle pekáče, necháme si trochu na posyp na vrch. Na žmolenkové těsto nalijeme pudinkový krém,na to posypeme nakrájenou rebarboru i se šťávou z ní a nakonec zbytek žmolenkového těsta a mandlové lupínky. Moučník pečeme při teplotě 180°C  asi 45 minut. 

 

 

img_20160529_131927.jpgimg_20160529_132932.jpgimg_20160529_132856.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář