Jdi na obsah Jdi na menu

Bagety

5. 5. 2016

43 dkg hladké mouky

6dkg polohrubé mouky

220 ml vlažné vody

2lžičky cukru 
25g -1/2kostičky droždí
8 dkg majolky
11/2 lžičky soli 

 

 
z vlažné vody cukru a droždí necháme vzejít kvásek
přidáme vše ostatní zaděláme  těsto a necháme vykynout
asi 3/4 hodiny potom těsto  rozdělíme na 4 díly  a vyválíme
na dlouhé bagety necháme znova vykynout asi 3/4 hodiny
po vykynutí  nařízneme a potřeme vejcem a posypeme semínky
slunečnice lněné semínko a hrubá sůl pečeme na 200°C
 
 
bag.jpgbag1.jpgbag2.jpg
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář