Jdi na obsah Jdi na menu

Kynuté koláčky

5. 5. 2016

• 1kg hladká mouka
• 15dkg hera
• 10 dkg cukru moučky
• 1 balíček droždí
• 1vejce
• asi 1/2l mléka
• sůl
• na žmolenku:15dkg hrubé mouky
• 10dkg hera
• 10dkg cukru
• náplň: mák
• povidla
• tvaroh
• jablková povidla

Návod k přípravě
Do mísy prosijeme mouku uděláme v ní důlek rozdrobíme droždí dáme cukr zalijeme trochou vlažného mléka necháme vykynout potom přidáme sůl vejce rozpuštěnou heru a zbytek mléka pořádně proděláme aby těsto bylo hladké jako dětská prdýlka to říká moje vnučka necháme kynout asi 1 hodinu během toho to několikrát proděláme čím víc tím je těsto lepší potom nakrájíme malé kousky a děláme bochánky po vykynutí je rozťukáme na koláčky a potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem plníme různé náplně sypeme žmolenkou a pečeme při teplotě 180°C

 

 

kynute-kolacky.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář