Jdi na obsah Jdi na menu

Skořicový trhací chleba

5. 5. 2016

Těsto

 3 hrnky hladké mouky
1/4 hrnku cukru krupice
2 1/4 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky soli
6 dkg hery
1/3 hrnku mléka
1/4 hrnku vody
2 vejce
vanilkový cukr

Postup

Do misky nasypeme 2 hrnky mouky,cukr,sušené droždí,sůl a vanilkový cukr a promícháme.
Ohřejeme si mléko,vodu,heru a nalijeme do mísy a rozklepneme vejce a mícháme.
Postupně přisypáváme třetí hrnek mouky a mícháme asi 2 minuty.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.
V průběhu kynutí 2 krát promícháme.

Po té si připravíme náplň- hrnek cukru krupice
                                      2 1/2 lžičky skořice
                                       6 dkg hery-rozehřát

Vykynuté těsto si dáme na pomoučněný vál a rozválíme placku,kterou potřeme rozpuštěnou herou.
Posypeme směsí skořice s cukrem.
Kdo nemá rád skořici,může posypat těsto smíchané cukr s kakaem.
Těsto nakrájíme na proužky a ty proužky opatrně dáváme na sebe a ty pak překrájíme na štverečky.
Vymažeme si formu, já jsem si vybrala formu na bábovku,je to hezčí.
Poskládané štverečky dáváme do formy.
Pečeme na 180°C asi 40 minut ( podle typu trouby).

 

Náhledy fotografií ze složky Skořicový trhací chleba

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář