Jdi na obsah Jdi na menu

Sladký pletenec trochu jinak

5. 5. 2016

Suroviny

45 dkg polohrubé mouky
1/4 hrnku cukru krupice
1 1/2 lžičky sušeného droždí
špetka soli
3 lžíce rozpuštěného másla
180 ml vlažného mléka
2 žloutky

Náplně

Domácí jablečná povidla
Švestková povidla
Měkký tvaroh smíchaný s cukrem

Postup

Těsto si připravíme klasickým způsobem pro kynutá těsta.
Na teplém místě si necháme těsto vykynout asi 45 minut.
Těsto si rozdělíme na 4 stejné díly a každý díl ještě na 3 dílky.
Každý dílek rozválíme na tenkou placku,kterou potom potřeme libovolnou náplní.
Tu placku potom zarolujeme jako na štrůdl a dáme stranou.
Takto uděláme 3krát, každou placku jinou náplní.
Když máme připraveno,tak je upleteme jako copánek.
Upletený copánek dáme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
Také jsem zkusila upletený copánek dát do formy na bábovku.
Vymazat bábovkovou formu a položit na sebe dva copánky.
Potřeme opět bílkem a pečeme při stejné teplotě asi 45 minut.

 

Náhledy fotografií ze složky Sladký pletenec trochu jinak

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář