Jdi na obsah Jdi na menu

Piškotový tunel

5. 5. 2016

3 vejce
15 dkg cukru krupice
15 dkg polohrubé mouky
3 lžíce horké vody
1 lžíce kakaa

Náplň

3 dkg kakaa
2 dcl vody
10 dkg másla
5 dkg cukru krupice
piškoty

Návod k přípravě

Celá vejce vyšleháme s cukrem, asi po 3 minutách přidáme 3 lžíce horké vody a šleháme do zhoustnutí.
Mouku s kakaem smícháme a po částech přidáváme do ušlehaných vajec.
Na plech si dáme pečící papír a na něj nalijeme piškotové těsto.
Pečeme na 190°C asi 7-10 minut,záleží podle toho jako máme troubu.
Naměříme si velikost srnčího hřbetu a teplý plát do formy vložíme a necháme ho v ní vychladnout.
Zbytek plátu použijeme na přiklopení tunelu.

Na náplň si svaříme kakao s vodou a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme a po částech přidáváme kakaovou vychladlou hmotu.
Vychladlý plát,který máme v srnčím hřbetě,potřeme krémem a na to naskládáme piškoty a opět potřeme krémem a zase piškoty a znovu krém a na něj položíme zbytek plátu,přitlačíme,otočíme a necháme ztuhnout v lednici.
Po ztuhnutí piškot vyklopíme a ozdobíme krémem nebo polijeme čokoládovou polevou a můžeme posypat kokosem.

 

 

tunel.jpgtunel1.jpgtunel2.jpgtunel3.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář