Jdi na obsah Jdi na menu

Třepací buchta

5. 5. 2016

5 žloutů
5lžic cukru moučky
1 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
sníh z 5 bílků

trochu zavařeniny

Na krém:1šlehačka
1 ztužovač
2 mandarinkové kompoty -malé
1 vanilkový pudink za studena -bez vaření
od Oetkera

Žloutky cukr vodu olej ušleháme do pěny,
přidáme mouku s práškem a tuhý sníh
pečeme na 180°C
vychladlý piškot namažeme zavařeninou
na krém nalijeme do vyšší nádoby s víkem
šlehačku ztužovač pudinkový prášek a 
mandarinkový kompot a uzavřeme víkem .
Doza by měla být vyšší a naplněná do poloviny,
pořádně s ní třepeme až krém ztuhne,
krém namažeme a ozdobíme hoblinkami z čokolády
krém jsem ušlehala i ručním šlehačem jenom jsem mandarinky
nakrájela na malé kousky a dala jsem až do ušlehaného krému

 

 

trepaci-buchta.jpgtrepaci-buchta3.jpgtrepaci-buchta4.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář