Jdi na obsah Jdi na menu

Jadranské řezy

5. 5. 2016

• Na 1. těsto:
• listové těsto
• Na 2. těsto (šupané):
• 5 žloutků
• 20 dkg cukru moučky
• 8 dkg ořechů
• 4 lžíce polohrubé mouky
• 1 prášek do pečiva
• z 5 bílků sníh
• Na krém:
• vařit 3 dcl mléka
• 3 lžíce maizeny
• 1 máslo
• cukr podle chuti

Návod k přípravě

Vyválíme z listového těsta 2 placky, dáme péct na pečicím papíru na 180 °C. Ušleháme žloutky, moučkový cukr, přidáme ořechy, polohrubou mouku, prášek do pečiva a sníh. Upečeme buchtu. Uvaříme krém z 3 dcl mléka a maizeny, vychladíme. Potom zašleháme 1 máslo a cukr podle chuti, namažeme placku krémem, na to položíme šupanou buchtu, namažeme opět krémem a dáme druhou placku. Necháme do druhého dne uležet.

 

 

jadranske-rezy.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář