Jdi na obsah Jdi na menu

Obrácený koláč

5. 5. 2016

• 4 žloutky
• 25 dkg hery
• 50 dkg hladká mouka
• 14dkg cukru moučka
• 1 vanilkový cukr
• 1 prášek do pečiva
• sůl
• jablka
• 10 dkg cukru krupice

Návod k přípravě

Mouku cukr žloutky heru prášek do pečiva 
vanilkový cukr špetka sole zaděláme těsto
dáme na 1/2 hodiny odpočinout a ztuhnout
do ledničky 
Na pánvičcezkaramelizujeme cukr jablka
nakrájíme na osminky a opečeme na něm jablka
naskládáme na pekáček 25x40 
těsto vyválíme a pomocí válečku přendáme 
na jablka propícháme vidličkou a pečeme
na 170°C do růžova trochu vychladlé vyklopíme
na tácek

 

 

obraceny-kolac.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář