Jdi na obsah Jdi na menu

Bezinkové víno

3. 2. 2016
• 2 litry bezinkových kuliček
• 4 l vody
• 1 kilo 90 dkg cukru
• 4 kuličky nového koření
• 4 hřebíčky
• 4 kuličky pepře
• 5 dkg droždí
 
 
 
Návod k přípravě
 
Voda a bezinky se vaří 15 minut
do varu se přidá koření a opět se vaří
asi 15 minut potom vše přecedíme 
přidáme cukr a vaříme dalčích 10 minut
necháme vychladnout a do zchladlého dáme 
droždí a necháme 24 hodin stát druhý den
opatrně zamícháme a necháme znovu stát a 
další den se vše scedí do 5 litrových lahví
převážeme pevně celofánem a necháme stát v 
teple na vánoce se stáčí je dobré a zdravé
 
 
bez.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bez1.jpg
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář