Jdi na obsah Jdi na menu

Diviznový sirup a Macerát

28. 7. 2016

květ divizny 

moučkový cukr

Do suché sklenice  dáme žluté květy divizny zasypeme cukrem

množství cukru je takové aby květy byly zasypané a mohl  vznikat výluh

další den promícháme a přidáme další květy a  opět zasypeme cukrem

třetí den opět promícháme a přisypeme další květy a cukr 

necháme stát asi 2-3 dny zakryté plátýnkem louhovat a mezi tím  mícháme čistou lžicí potom sirup přecedíme přes  plátýnko abychom se zbavili chloupků z divizny nalijeme do čisté sklenice a uchováváme  v suchu a chladnu  můžeme  mít i v ledničce užíváme  1 lžíci 3x denně  proti kašli  zahlenění 

sirup  se může udělat i vařený  - výluh  vaříme do zhoustnutí a  horký nalijeme do skleniček a otočíme víčkem dolů a po chvilce obrátíme zpět

Diviznu co nám zbyla v pláténku po cezení  dáme do sklenice a zalijeme  pálenkou -hruškovicí merunkovicí- vodkou  tak aby byla divizna potopená uzavřeme a necháme aspon týden  macerovat během macerování promícháme otočením sklenice a potom přecedíme opět přes plátýnko a dobře vymačkáme

macerát je určený pro dospělé na zahřátí při nachlazení

výborná je výmluva jak se napíti když je člověk nemocný!!

 

 

p7284815.jpgp7284816.jpgp7284817.jpgp7284819.jpgp7284824.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář