Jdi na obsah Jdi na menu

Domácí chinzano

3. 2. 2016
• 1 1/2kg cukr
• 4l vody
• 50 dkg oprané rýže
• 1 citron
• 5 dkg rozinek
• 5 hřebíčků
• 1 muškátový oříšek- nastrouhat
• 1 lžička muškátový květ
• 6 dkg droždí
 
 
 
Návod k přípravě
 
Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout
do lahve dáme opranou rýži a pak svařený a zchladlý
cukr přidáme na kolečka nakrájený citron přidáme
droždí a vše ostatní a necháme 6 týdnů kvasit
potom stočíme a necháme ještě 2 týdny stát
podáváme chlazené s ledem
 
 
chinzano.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
domaci-cinzano.jpg
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář