Jdi na obsah Jdi na menu

Domácí těstoviny

4. 5. 2016

45 dkg hrubé mouky
4 vejce
3 lžíce oleje
4-5 lžic studené vody

Těsto vypracujeme na vále a nebo  v robotu
necháme 30 minut odpočinout  zabalené ve folii
potom těsto rozdělíme na 6 kousků a začneme vyvalovat do tenka 
pokud máme strojek jde to bez velké námahy
těsto necháme projíždět mezi válečky a jenom ho překládáme 
pokaždé snížíme nastavení na menší až je těsto slabé jak potřebujeme
potom krájíme  nudle  na  dalším nástavci a  bud  je hned  vaříme a nebo je dáme sušit
nechají se sušit v sušičce a nebo na plechu v troubě na nejnižší stupen  při pootevřených dvířkách

Domácí nudle se  nechají dělat i  ochucené není to žádný problém
použijeme různé druhy  bylinek -bazalka - petrželka
rajčatový protlak - špenát
sušené houby rozmixované na prášek
nastrouhané ořechy  na jemno
také kari koření
kakao a máme  čokoládové nudle  jíme je na sladko 

Příprava domácích těstovin se  vyplatí je to až 3x lacinější než ty kupované
jsem v důchodu tak mám aspon co dělat

 

 

dt.jpgdt1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář