Jdi na obsah Jdi na menu

Špenátové ravioly s uzeným masem

4. 5. 2016

40 dkg hrubé mouky
4 vejce
15 dkg rozmrzlého špenátového protlaku
sůl

Nápln:
pomleté uzené maso


Vypracujeme těsto já ho zadělávám v robotu necháme půl hodiny odpočinout
vyválíme plát těsta položíme na plástev a přejedeme slabě válečkem aby byla znát místa pro nápln
vložíme nápln do středu a přikryjeme druhým plátem a přejedeme válečkem tak aby se
protlačily tvary a oddělily se od sebe
poté destičku otočíme a těsto lehce vymačkneme do vařící vody
vaříme asi 8 minut až vyplavou na povrch 
máme li jich víc nechám je zamrazit 
po uvaření polijeme rozškvařenou slaninkou a s cibulkou 
a nebo uděláme sýrovou omáčku 

Pikantní omáčka:
4 stroužky česneku
1 cibule
1/2 lžičky bazalky
100 ml bílého vína
3 lžíce cukru
20 dkg mrkve
3 lžíce oleje
pepř
loupaná rajčata
Osmahneme cibuli a česnek přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme
přidáme cukr a necháme zkaramelizovat a nakonec vmícháme na kostičky nakrájená rajčata
a víno a povaříme směs rozmixujeme a ochutíme pepřem a citronem
a asi 5 minut povaříme 
přelijeme Ravioly a posypeme sýrem

 

Náhledy fotografií ze složky Špenátové ravioly s uzeným masem

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář