Žemlovka - nadýchaná zemlbába
10-12 starších rohlíků
4 jablka
5 vajec
10 dkg cukru
15 dkg másla
mléko
rozinky
1 měkký tvaroh
1 vejce
cukr podle chuti
Pekáček vymažeme máslem
rohlíky nakrájíme na plátky
jablka nastrouháme na hrubo
vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky
žloutky utřeme s cukrem a máslem
z bílků vyšleháme sníh
rohlíky navlhčíme mlékem a přidáme vyšlehané žloutky a zamícháme a přidáme sníh a smícháme
tvaroh rozmícháme s 1 vejcem a cukrem naředíme trochou mléka aby se to nechalo nalít
na vymazaný pekáček dáme vrstvu směsi z rohlíků a na to dáme nastrouhaná jablka posypeme je skořicí s cukrem na to nalijeme tvaroh nasypeme rozinky a dáme další vrstvu směsi z rohlíků a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C do růžova
zemlbába je krásně nadýchaná
když nejsou čerstvá jablka dávám zavařená ve vlastní štávě