CHlebové dalamánky
5 krajíců staršího chleba
1/2 kg hladká mouka
1 kostička droždí cukr na špičku nože
1 lžička soli
na posypání:
hrubozrnná sůl
kmín
Starší chleba nakrájíme na kostičky a necháme asi 15 minut namočený v teplé vodě rozmočit
přebytečnou vodu slijeme a rozmixujeme do rozmixovaného přidáme rozdrobené droždí
na špičku nože cukr sůl a hladkou mouku a vypracujeme těsto když by bylo řídké tak přidáme trochu mouky
a asi hodinu necháme kynout z těsta děláme bochánky a z nich podlouhlé dalamánky
narovnáme je na plech na pečící papír a necháme ještě asi 15 minut kynout
potom každý potřeme vodou a na každém uděláme zářez a posypeme solí a kmínem
pečeme na 180°C asi 30-40 minut do červena
Náhledy fotografií ze složky Chlebové dalamánky