Punčové řezy od Helči
• 4 žloutky
• 14dkg cukru moučka
• 14 dkg polohrubé mouky
• 50 ml teplé vody
• 50 ml oleje -červené barvivo potravinářské
• na polití:2dcl rumu
• 2dcl vody
• 2dcl malinové nebo jahodové šťávy
• 2 lžíce cukru
• na polevu :20dkg moučky cukru
• 5 lžic citronové šťávy
• 2 lžíce horké vody
• 1 lžíce maizeny-škrob solamil
Návod k přípravě
Žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny přidáme olej mouku a sníh z bílků nalijeme na pečící papír na plech s vyšším okrajem a dáme péct na 180 °C druhou placku dáme upéct to samé a třetí placku obarvíme červeným potravinovým barvivem a dáme péct po vychladnutí natřeme jednu placku zavařeninou dala jsem rybízovou na tu červenou placku si rozmícháme : 2 dcl rumu 2dcl vody 2 dcl šťávy jahodové 2 lžíce cukru svaříme a necháme vychladnout s tím polijeme tu červenou placku hodně aby byla mokrá natřeme ji znova zavařeninou a dáme na ní třetí placku zatížíme a necháme ztuhnout v ledničce aspoň 3 hodiny a potom uděláme bílkovou polevu :umícháme cukr s vodou a citronovou šťávou a lžicí maizeny do hladké lesklé polevy ztuhlou buchtu nakrájíme na pruhy a polejeme polevou necháme v ledničce ztuhnout