Punčové řezy
• 4 žloutky
• 10 dkg cukkr moučka
• 10 dkg polohrubé mouky
• sníh ze 4 bílků
• sirup na namáčení:125 ml vody
• 10 dkg cukru krupice
• 15 dkg rybízové zavařeniny
• 50 ml rumu
• 50 ml punče
• poleva bílková: 20dkg cukru moučka
• 4 lžíce citronové šťávy
• 1 lžíce maizeny-škrob solamil
• 1 lžíce horké vody
Návod k přípravě
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny přidáme mouku a sníh z bílků nalijeme na pečící papír na pekáček 25x40 a pečeme na 180°C po vychladnutí nakrájíme na pruhy 4cm široké na máčení si připravíme vodu cukr zavařeninu a svaříme do vychladlého nalijeme rum a punč dáme si jeden pruh potřeme zavařeninou druhý pruh rozřízneme na půl a tu jednu půlku namočíme do svařeného sirupu položíme na pruh vedle dáme nenamočený proužek potřeme znovu zavařeninou a další pruh znovu rozřízneme na 2 proužky a opět namočíme v sirupu a dáme opačně na pruh buchty natřeme opět zavařeninou a dáme poslední pruh buchty přimáčkneme a zatížíme necháme ztuhnout v ledničce na ztuhlé řezy natřeme bílkovou polevu a pocákáme čokoládovou polevou