Sušená rajčata
Rajčata sůl olej
Oregano Bazalka česnek kapary
Rajčata omyjeme rozpůlíme lžičkou vydlabeme semínka pokud to jsou chery rajčátka tak odstranovat nemusíme vložíme na plech vyložený pečícím papírem osušíme papírovou utěrkou a osolíme mají potom lepší chut
pečeme 4 -8 hodin v troubě při teplotě 90-100 °C na horkovzduch až jsou scvrklá
Sušená rajčata necháme vychladnout a potom je nandáme do sterilované skleničky podle chuti proložíme bylinkami nebo plátky česneku nebo kapary a zalijeme olejem tak aby rajčata byla ponořená a zavíčkujeme a necháme aspon 1 den odležet
Používáme je do těstovin salátů nebo do domácího pesta
Naložená rajčata vydrží v lednici i několik týdnů ale jsou tak dobrá že je brzy sníte když je zalijete kvalitním olejem tak i ten je výborný použít do salátů